FAQ

 
Hoe wordt mijn login-naam en wachtwoord bepaald?

Je login-naam is precies hetzelfde als je e-mail adres. Zodra je betaling voor het abonnement op De DividendClub binnen is, wordt je wachtwoord per e-mail verstuurd. Dit wachtwoord kunt je wijzigen in een zelf gemakkelijk te onthouden cijfer/lettercombinatie.

Mijn wachtwoord werkt niet. Ik ben mijn wachtwoord vergeten. 
Type je wachtwoord precies in zoals je het oorspronkelijk van ons gekregen hebt, of zoals je het zelf gewijzigd hebt. Let op: Je wachtwoord is hoofdletter gevoelig! Indien nodig brengen wij je per e-mail op de hoogte van je wachtwoord. Om veiligheidsredenen kunnen wij dit wachtwoord enkel versturen naar het e-mail adres dat wij van je in bezit hebben.  Klik hier als je je wachtwoord vergeten bent.

Hoe verander ik mijn e-mail adres, wachtwoord en/of overige persoonlijke gegevens?
Klik hier 
om je e-mail adres, wachtwoord en/of overige persoonlijke gegevens te wijzigen of  nieuwe gegevens toe te voegen. Vergeet niet je wijzigingen op te slaan!

Ik heb reeds betaald maar geen login-gegevens ontvangen.
Indien je middels de doorlopende automatische machtiging, iDEAL, Credit Card of Bancontact / Mister Cash betaald hebt, krijg je de login gegevens direct toegestuurd. Ontvang je geen e-mail dan is deze misschien in de spamfolder terecht gekomen. Zorg ervoor dat je het e-mail adres van De DividendClub opslaat als "veilige afzender". Het verzendadres van De DividendClub is: nieuwsbrief@dedividendclub.com

Kan ik anders betalen?
Voor wie niet in Nederland of België woont en ook geen creditcard heeft maar toch lid wil worden van De DividendClub, kan het jaarabonnementsgeld van €298,- rechtstreeks overboeken naar:
De DividendClub
IBAN: NL49 RABO 0136 373 607
==> Onder vermelding van voor- en achternaam + e-mail adres
Zodra we je betaling binnen hebben, sturen we de login gegevens naar het e-mail adres. Als je gebruik wilt maken van het automatisch doorlopende kwartaalabonnement, dan kan dat enkel via de online betaalmogelijkheid.

Ik heb zojuist de login gegevens ontvangen, maar het lukt mij niet om in te loggen op uw website.
Zorg ervoor dat je de login gegevens letterlijk overneemt. Als het dan nog niet lukt, herstart je pc/ tablet of probeer het eens op een andere. Wellicht dat er een instelling op deze pc niet goed staat ingesteld.

Waar/ hoe kan ik de aandelen kopen die jullie beschrijven op de website en in de nieuwsbrieven?
De aandelen die we bij De DividendClub behandelen, staan genoteerd aan de Amerikaanse of Europese effectenbeurzen en zijn bij de meeste banken en brokers aan te kopen.

Aandelen uit de portfolio zijn onvindbaar bij mijn bank of broker
Heb je een Nederlandse of Belgische online bank of broker voer dan de ISIN-code in bij "zoeken" op de website.  Heb je een Amerikaanse bank of broker, dan kun je meestal m.b.v. het tickersymbool het betreffende aandeel vinden. Alle gegevens over onze aandelen zoals volledige naam, beurs, tickersymbool en ISIN-code tref je aan in onze portfolio’s. Lukt het nog niet, neem dan contact op met de helpdesk of klantenservice van je bank of broker. Zij kunnen je ongetwijfeld verder op weg helpen.

Niet Goed Geld Terug garantie
Met de Niet Goed Geld Terug garantie kunt je onze publicaties 60 dagen gratis uitproberen. Bent je niet tevreden, stuur ons dan een e-mail met opzegging naar klantenservice@dedividendclub.com, dan betalen wij het volledige abonnementsgeld terug. Na 60 dagen is de aankoop van je abonnement definitief.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?
Je schriftelijke opzegging dient per e-mail uiterlijk 1 week voor afloop van het abonnement bij ons binnen te zijn. Je kan je opzegging sturen naar: klantenservice@dedividendclub.com. Ontvangen wij geen tijdige opzegging, dan wordt het abonnement automatisch verlengd voor de standaard prijs. Wil je het abonnement opzeggen na de eerste contractperiode (dus nadat je abonnement al is verlengd), dan dien je rekening te houden met een opzegtermijn van 1 maand. Wij betalen je dan de betaalde abonnementskosten terug, na aftrek van de nieuw verbruikte abonnementsperiode, met dus een minimum van 1 maand. 

Hoeveel dividendbelasting wordt er op Amerikaanse aandelen ingehouden?
België en Nederland hebben een tax treaty met de Verenigde Staten. Dit houdt in dat de ingehouden dividendbelasting in de regel 15% bedraagt in plaats van 30%. Voor particuliere beleggers wordt dit meestal automatisch door je bank of broker geregeld. Indien je een zakelijke rekening aanhoudt, dan is het nodig om een W8-BEN formulier in te vullen om in aanmerking te komen voor de 15% dividendbelasting. Neem hiervoor contact op met je bank of broker, zodat de juiste percentages worden ingehouden.
Er is echter wel een verschil tussen de dividendbelasting voor Amerikaanse effecten voor Nederlandse en Belgische beleggers. In Nederland is het zoals hierboven beschreven een percentage van 15%. Voor Belgische beleggers wordt er over het netto dividend (85% van het bruto dividend) nog een roerende voorheffing geheven van 27%.
Indien je nog vragen hebt over de ingehouden dividendbelasting of roerende voorheffing, neem dan contact op met je bank of broker of een belastingadviseur.

Hoe kan ik betaalde bronbelasting terugvorderen?
De bronbelasting kan in Nederland verrekend worden met de inkomstenbelasting of met de vennootschapsbelasting. Hiervoor moet Nederland met het desbetreffende land een belastingverdrag zijn overeengekomen. Dit is met de VS en Canada het geval en daarom kan de betaalde bronbelasting voor 15% teruggevraagd worden (ook als er meer betaald is, geldt een maximum van 15%).
De mogelijkheid tot aftrek, vind je bij de aangifte onder: Voorkoming dubbele belastingen. Bij het aangiftepakket van de belastingdienst zelf vind je dit bij de aangifte inkomstenbelasting onder het kopje: “Vrijstellingen en verminderingen, aftrek om dubbele belastingen te voorkomen”. Voor de aangifte vennootschapsbelasting staat het bij het aangiftepakket van de belastingdienst onder het kopje: “Vennootschapsbelasting en buitenlandse belasting, regeling voorkoming dubbele belastingen”.
Neem voor meer informatie contact op met je belastingadviseur of boekhouder.

Terug naar de bovenkant van de website