Over De DividendClub

Historie

In 2008 is Paul van den Heuvel begonnen met The Dividend Factory, een nieuwsbrief die zich richtte op het selecteren van hoog dividend aandelen. De lancering ervan, net voordat de grote financiĆ«le crisis uitbrak, bleek achteraf op geen beter moment te zijn gekozen. De start voelde aanvankelijk nog ongemakkelijk aangezien het hele financiĆ«le systeem op instorten stond. Met name de banken brachten de financiĆ«le markten flink aan het wankelen. Gelukkig wist hij toen al aandelen te lokaliseren die het waar konden maken gedurende een grote crisis onverstoord een bovengemiddeld dividend uit te blijven keren. Hij leerde het DNA van deze aandelen lezen en ook nu nog leggen ze een  stevige basis onder de Hoog Dividend dividendportefeuille die nu een plaats heeft binnen De DividendClub.

Gaandeweg is in 2009 PensioenDividend ontstaan dat met hulp van vastrentende waarden de stabiliteit van het inkomen wist te waarborgen. Deze unieke combinatie bestaat nog steeds binnen De DividendClub en valt in de categorieƫn Hoog Dividend en Inkomen. Paul is nu nog steeds actief als analist achter de Hoog Dividend portefeuilles.

GroeiDividend dat sinds 2011 wordt uitgegeven, vormt een klasse apart. Achter deze beleggingsmethode gaat een berg intelligentie schuil. Geen van onze concurrenten beschikt over het algoritme dat wij samen met onze IT-specialisten hebben ontwikkeld. De basis hiervoor gaat terug naar de jaren ā€™60 van de vorige eeuw waar deze selectie-strategie beleggers al vele aantrekkelijk rendementen heeft opgeleverd. Wij hebben deze dividend-methode verder doorontwikkeld. Zoals een kok zijn recepten angstvallig geheim houdt, zo koesteren we dit algoritme dat een vaste plaats heeft gekregen binnen onze club. Eveline Vrisekoop is al jaren onze GroeiDividend specialist en blijft dat. In onze manual wordt de GroeiDividend-methode uitgebreid omschreven

Unieke combinatie
Juist de combinatie van inkomen en versnelde kapitaalgroei heeft aan de wieg gestaan van de oprichting van De DividendClub. Een belegger die zich enkel richt op dividend, zet de kapitaalcomponent in de schaduw. Binnen De DividendClub onderscheiden we daarom drie portfolioā€™s die je naar eigen voorkeur kunt combineren.

  1. Een Hoog Dividend van 8% en meer voor de opportunistische belegger.
  2. Een internationaal groei-dividend voor de verstandige spaarder.
  3. Een rotsvast dividend als inkomensgenerator.

Wie enkel voor een hoog dividend gaat, kan kiezen uit twee portfolioā€™s. De dividendrendementen zijn momenteel erg hoog en lopen tot wel 15%. Een prachtig moment om nu te kopen! Wie meer regelmaat en stabiliteit wil aanbrengen binnen zijn portefeuille combineert dit met onze inkomen portfolio die in zijn geheel bestaat uit vastrentende waarden. Wie zijn vermogen optimaal wil beheren kiest voor de combinatie van inkomen en versnelde kapitaalgroei. Hiervoor maak je een keuze uit de GroeiDividend-portfolio.

In de praktijk
Wij informeren onze leden wekelijks over de situatie op de financiĆ«le markten en houden de ontwikkelingen bij van onze posities. Dat betekent dus ook dat we wekelijks de dividenduitkeringen in kaart brengen. EĆ©n keer per maand presenteren we een nieuwe positie of behandelen we een bestaand aandeel wat meer uitgebreid. Je wordt dus frequent en integraal geĆÆnformeerd waardoor het beheer van je portefeuille nog eenvoudiger is en het onderhoud minder tijd kost.

We wandelen een nieuw tijdperk binnen en dat gaat gepaard met onzekerheid. Met name op de financiƫle markten. Daar ontkomen we niet aan. De bedreigingen nemen toe, maar daarmee ook de kansen vinden wij. De werkwijze van De DividenClub zal niet alleen je rendement ten goede komen, maar het brengt ook tijdswinst, comfort en rust.

Terug naar de bovenkant van de website