Hoe start ik en handige tips

De start
Wie start met dividendbeleggen adviseren wij een duidelijk doel te stellen. Is dat enkel een inkomen, een sneller groeiend kapitaal of een combinatie van beiden. Daarnaast breng je je risicoprofiel in kaart. In basis geldt dat hoe hoger het dividendrendement, des te hoger het risico. Aangezien wij in onze selectieprocedures rekening houden met een duurzaam dividend zal het risico beperkt blijven dat het dividend verlaagd of gestaakt wordt en dat de onderneming gedwongen is te stoppen. Faillissementen hebben wij zelden meegemaakt. Dividendverlagingen kunnen voorkomen, maar hiervoor stellen wij duidelijke grenzen. Eenmaal die grens overschreden, wordt het aandeel uit de portfolio verwijderd.

Kennis
Een tweede tip is kennis opdoen. Nu er een doelstelling ligt kun je je aandelenselectie hierop aanpassen. Wij raden aan om het landschap van het dividendbeleggen te gaan verkennen. Dat hoeft niet gelijk, maar dat is wel handig. Vooraf is het goed om te weten dat we een onderscheid maken tussen inkomen en kapitaalgroei. Hiervoor hebben wij een manual gemaakt die je hier kunt vinden. Dan weet je gelijk wat de basisgedachte is van De DividendClub. De DividendClub biedt de mogelijkheid om inkomen en kapitaalgroei slim te combineren. Zo kun je elke maand profiteren van een extra dividendinkomen, terwijl je kapitaal in een versneld tempo groeit.

Praktische tips
Dus je weet nu waarom je gaat beleggen in de aandelen die wij adviseren en wat voor aandelen dat zijn. Daar is geen hogere wiskunde voor nodig. Hoe gaat het nu verder in zijn werk? Je selecteert de aandelen om mee te starten. Begin niet gelijk met grote bedragen. Kies de aandelen die je aanspreken en aan je doelstellingen voldoen. Bouw dat later uit.

Je gaat onze nieuwsbrief ontvangen en de portfolioā€™s staan op de website. Daarnaast vind je alle bruikbare kennis in het kenniscentrum. Wij informeren je in onze nieuwsbrief wekelijks over de situatie op de financiĆ«le markten en wij houden de ontwikkelingen bij van je posities. Dat betekent dus ook dat we wekelijks de dividenduitkeringen in kaart brengen. EĆ©n keer per maand presenteren we een nieuwe positie of behandelen we een bestaand aandeel wat meer uitgebreid. Dat betekent dus dat je frequent en integraal geĆÆnformeerd wordt. Zo wordt het beheer van je portefeuille nog eenvoudiger en zal het onderhoud minder tijd kosten. De werkwijze van De DividenClub zal niet alleen het rendement ten goede komen, maar het brengt je ook tijdswinst, comfort en rust.

Je hebt de eerste stappen gezet. Je weet nu genoeg om je portefeuille uit te bouwen en te onderhouden. Daar horen weer nieuwe tips bij. In onze nieuwsbrief vind je algemeen nieuws over de markt in combinatie met specifiek nieuws over de aandelen die in die editie aan bod komen. We geven je ook directe aan- en verkoopadviezen. Weet dat wij geen traders zijn en zoveel mogelijk een buy and hold strategie voeren.

Evalueren
Je hebt nu een volwaardige portefeuille waar je je comfortabel bij voelt. Je gaat nu evalueren. Dan rijzen de vragen: Heb je genoeg inkomen naar je zin? Is er een goede balans tussen inkomen en kapitaal, of kies je bewust voor Ć©Ć©n van de twee? Heb ik voldoende cash voor opportuniteiten? Houd rekening met de bewegingen van de markten. Dat kan zowel in je voordeel als in je nadeel werken. Houd het vizier gericht op de lange termijn.

De broker
De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met strenge regelgeving en dat heeft ons diverse mogelijkheden ontnomen. We zijn daar creatief mee omgegaan en zijn oplossingsgericht te werk gegaan. Het is overbodig hier alle details te noemen. Belangrijker is wat we nu aan aandelen in portfolio hebben. Deze koop je via een broker en daar zit nog wel een punt van aandacht. Eerstens zijn niet al onze vooral Amerikaanse aandelen via de brokers in Nederland te kopen en ten tweede gaan de afzonderijle brokers niet op dezelfde wijze om met de belastingafdracht. Een duidelijk advies is om de handelingen van je broker nauwgezet te volgen. Wij zullen regelmatig de ervaringen van onze abonnees vermelden. De meeste abonnees kiezen voor Saxo, Lynx of Mexem.

Terug naar de bovenkant van de website